Autor: Triinu Kase, Excellent Business Solutions Eesti AS, teenindusosakonna juht • 11. juuni 2020

Excellenti 5 nõuannet

Klienditoele esitatakse tihti küsimusi seoses olukordadega, kus on vaja erinevate isikute tegevusi kontrollida või üle vaadata. Olgu selleks juhi, raamatupidaja või ühe osakonna soov. Alates kevadest oleme planeerinud kavasse tasuta koolituse Standard Books edasijõudnutele ja sellel koolitusel toome välja erinevaid võimalusi, kuidas sellist kontrolli teha.
Triinu Kase jagab Standard Booksi programmi kasutamise nippe

Alates juuni keskpaigast Standard Booksi algkoolitust ja Standard Booksi edasijõudnute koolitust enam klassikoolitusena ei toimu ja täispikka koolitust saab järelvaadata meie kodulehelt. Nendest koolitustest leiad kindlasti veel hulga põnevaid avastusi, mida programmiga teha saab ning kuidas muuta oma elu lihtsamaks ja töö programmiga efektiivsemaks.

1. Kes on dokumenti muutnud?

Selleks, et antud võimalus toimiks, tuleb teha seadistus moodulis Tehnika >> Seadistused >> Kaartide ajalugu. Määra register, millel soovid ajalugu salvestada ja vali Tüüp „Sees” või „Väljas”.

Programm salvestab kaardi vaatamise info (kuupäev, kellaaeg ja kasutaja). Kui kaarti muudetakse, salvestatakse ka muudatuse info, nii et on näha, mida muudeti.

Lisaks on võimalik vaadata kasutaja lõikes aruannet „Kasutaja kaartide ajalugu”.

2. Kas ma näen, kes kasutavad programmi?

Aktiivseid kasutajaid on võimalik vaadata moodulis Üldine >> Seadistused >> Aktiivsed kasutajad. Aknas on näha kasutajate koodid ja IP-aadress, kust serveriga ühenduses ollakse.

3. Kas saab mingisugusest kuupäevast kandeid lukustada?

Selleks saab kasutada Üldise mooduli seadistust „Kuu lukustamine”. Määra seadistuses kindel kuupäev, millest varasema kuupäevaga toiminguid ei luba programm sisestada ega muuta.

Võimalik on peale panna hoiatus kannetes või kannete lukustamine.

Kindlasti loe enne kuu lukustamise seadistuse täitmist meie kodulehel olevat juhendit, kus on selgitatud, mida seadistuses olevad valikud tähendavad.

4. Kas ma näen, mis õigused on kasutajal?

Kõikide kasutajate kasutajaõiguste vaatamiseks on programmis kaks aruannet:

– moodul Tehnika >> Aruanded >> Isiku kasutajagrupp

– moodul Üldine >> Aruanded >> Kasutajaõiguste kontroll

5. Kas on võimalik leida, mis kanne on kustutatud või puudu?

Raamatupidamise algdokumentide kinnitamisel koostab programm kanded moodulisse Finants. Seda, kas kõik kanded on olemas, saab kontrollida moodulis Üldine >> Aruanded >> Kannete kontroll.

Aruanne näitab kõiki allsüsteemi dokumente, millel puudub vastav finantskanne. Aruandes saab algdokumendi avada, vajutades dokumendi numbrile.

Excellenti kodulehelt leiad ka rubriigi „Kasutajatugi”, kuhu oleme koondanud enim huvi pakkuvate küsimuste vastused. Leia ka enda vastus aadressilt https://www.excellent.ee/kasutajatugi/.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700