Autor: Raamatupidaja.ee • 5. juuni 2020

Tallinnas alustas tööd korteriühistukomisjon

Tallinna linna korteriühistukomisjoni peamine eesmärk on olla lepitav vaheorgan korteriühistute, nende liikmete või ametiasutuste vahel.
Foto: pixabay

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul püüab komisjon oma töös jagada linna asutustele soovitusi korteriühistutega seotud menetluste tõhustamiseks ning aidata lahendada tüliküsimusi kohtuskäimiseta, sest paljude arusaamatuste põhjuseks on tihti erinev arusaam seadusandlusest. Siiani on Tallinn pakkunud eelkõige individuaalset nõustamisteenust linna infosaalis.

„Sellepärast leidsime, et enne kohtusse minemist võiks olla komisjon, kus oleks võimalik lepitada ja selgitada seadusandlust eesmärgiga, et erinevad osapooled jõuaksid omavahel kokkuleppele ja normaalne omavaheline suhtlemine korteriühistus jätkuks,“ rääkis Võrk ning lisas, et komisjoni töösse soovitakse kaasata ka erinevaid linna ametiasutusi, et ühtlustada menetluspraktikaid ning lõpptulemusena jõuaks ka seadusandluse muutmiseni.

Komisjoni liige ja endine Harju Maakohtu esimees Helve Särgava rääkis, et nii korteriühistute juhid kui ka korteriühistute liikmed on aastaid rääkinud soovist, et loodaks sarnane komisjon, nagu on töövaidluskomisjon või üürikomisjon, kus oleks võimalik lahendada probleeme kohtuväliselt, ilma riigilõivu ja rahaliste vahenditeta.

Komisjoni liige Priidu Pärna tõdes samuti, et Tallinna linna initsiatiivil loodud komisjon on hea algus selleks, et tulevikus looks ka riik korteriühistute vaidlusi lahendava komisjoni.

Korteriühistukomisjon moodustati Tallinna Linnavalitsuse korraldusega 20.04.2020 nr 490-k. Komisjoni eesmärk on lahendada korteriühistute ja nende liikmete vahelisi vaidlusi ning tõhustada Tallinna linna asutuste tegevust korteriühistutega seotud menetlustes. Avaldused ja lisainformatsiooni leiab Tallinna kodulehelt: www.tallinn.ee/korteruhistu.

Eelmisel aastal jooksul nõustati linna infosaalis ligi 1 100 korteriühistu esindajat, lisaks said Lasnamäe linnaosas nõustamist 144 korteriühistut.

Allikas: Tallinna Linnakantselei

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700