Autor: Raamatupidaja.ee • 1. juuni 2020
Ainult tellijatele

COVID-19 tingitud rendisoodustuste kajastamine IFRS aruannetes

Seoses COVID-19 pandeemiaga muutis IASB mai lõpus standardit IFRS 16 „Rendiarvestus“. Muudatus tegi rentnike jaoks rendisoodustuse kajastamise oluliselt lihtsamaks ja kaotas nõude käsitleda rendisoodustust lepingu muudatustena, kui see on tehtud COVID-19 tagajärjel ning teatud muud kriteeriumid on täidetud, kirjutab KPMG Baltics vandeaudiitor Siim Kannistu.

Autor: pixabay

COVID-19 pandeemia tõttu peavad paljud rentnikud rendisoodustuste läbirääkimisi rendileandjatega. Eelkõige tehakse rendisoodustusi kaubandus- ja teeninduspindade üürnikele, kes on olnud sunnitud oma äripindade uksed sulgema. Tulenevalt pandeemia laiaulatuslikust mõjust võidakse aga soodustusi teha ka büroo-, tootmis- ja teiste pindade rentnikele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700