Autorid: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor, Malle Kasearu, Tallinna Tehnikakõrgkooli majandusarvestuse lektor • 6. mai 2020

Olulised käibevara allahindlused aastaaruandes

Käibevara on likviidne vara, mis eeldatavalt kasutatakse ära ettevõtte majandustegevuses tulu teenimise eesmärgil. Käibevara on üksnes siis majanduslikult kasulik ressurss, kui ta toob tulevikus ettevõttele kasu.
Tallinna Tehnikakõrgkooli majandusarvestuse lektor Malle Kasearu

Majandusliku jätkusuutlikkuse nimel peab käibevara arvestus olema korrektne, et anda objektiivne alus juhtimisotsusteks ning raamatupidamise aastaaruandes tõepärast teavet ettevõtte finantsseisundist ja -tulemusest. Selleks tuleb läbi viia inventuurid ja hindamised ning teha reguleerimiskanded. Kui jätta nõuete laekumise tõenäosus hindamata või mittelikviidsete varude allahindlus tegemata, on aruandes varad ülehinnatud ja kulud alahinnatud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700