8. mai 2020

Ka kriisis antav laen peab olema kooskõlas turutingimustega

Viimastel nädalatel on palju kõneainet pakkunud riigilaenud ettevõtjatele. Muuhulgas kihab meedia erinevatest seisukohtadest eelkõige seoses Bolti ja Tallinkiga – kes väärib laenu, kes mitte, millistel tingimustel tuleks laenu anda jne. Eriti põnev on teema ka seetõttu, et paralleelselt riigiga tegi oma laenupakkumise ka üks erakapitalil põhinev pank – LHV. TRINITI advokaat Birgitta Ots selgitab, millistel tingimustel saab riik anda laenu lähtuvalt riigiabi reeglitest.

Lühikese kokkuvõttena tuleb välja tuua, et üldiselt on Euroopa Liidu reeglite kohaselt igasugune riigiabi keelatud. Riigiabiks loetakse mistahes riigipoolne või riigi vahenditest antud meede, mis annab ettevõtjale valikulise majandusliku eelise ning häirib konkurentsi ja liikmesriikide vahelist kaubandust turul.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700