Autor: Raamatupidaja.ee • 8. oktoober 2019

Toetus võimekuse tõstmiseks ning koostöö edendamiseks

Linnad ja vallad saavad taotleda riigilt toetust ülesannete täitmise paremaks korraldamiseks ning koostöö edendamiseks teiste omavalitsustega.
Foto: pixabay

„Omavalitsusjuhtidel tasub võimalusest kinni haarata ja taotleda raha kodukoha arendamiseks,“ tõi välja riigihalduse minister Jaak Aab. „Mul on ka üks soovitus. Taotluse esitamisel tasub koostööpartneriga pikemalt ette planeerida ja vastata küsimustele – mis on minu kodukohas need tegevused, mille korraldamist tuleb põhjalikumalt analüüsida või välja töötada uus lahendus.“

Omavalitsused saavad taotleda raha uuringute läbi viimiseks, et muuta ja/või täiendada teenuste ja ülesannete korraldamist, omavahel koostöös pakutavate ülesannete täitmise ettevalmistuseks, uute teenuskorralduste mudelite välja töötamiseks, omavalitsusliitude tugevdamiseks, ühisasutuste ja –ametite loomiseks või oma asutuste võrgu ümberstruktureerimiseks. Samuti oodatakse projekte sisekontrollisüsteemi kujundamiseks ning avatud ja kaasava valitsemise põhimõtete rakendamiseks kohalikul tasandil.

Riigi Tugiteenuste Keskuse toetuste rakendamise osakonna juhataja kt Urmo Merila ütles, et linnade ja valdade koostöö teenuste osutamisel on oluline, sest paljud neist on omavalitsuste piiride ülesed, näiteks ühe valla lapsed õpivad teise valla koolis või lasteaias. „Eelmisest taotlusvoorust on tuua mitmeid häid näiteid omavalitsuste omavahelise koostöö alustamisest teenuste korraldamiseks, näiteks on analüüsimisel Rapla ja Ida-Virumaa maakonnaülese haridusvõrgustiku väljatöötamine, mis hõlmab lisaks omavalitsustele ka riigikoole,“ lisas Merila.

Eelmises kohaliku omavalitsuse üksuste koostöö- ja teenuste osutamise võimekuse tõstmise taotlusvoorus toetati 14 projekti kogusummas 249 000 eurot. Näiteks Põlva-, Võru- ja Lääne-Virumaal alustati arutelusid maakonnaülese koostöö parandamiseks omavalitsuste ülesannete täitmisel. Viljandi linn ja vald töötavad välja ühisameti mudelit. Põlva ja Valga vallas otsitakse võimalusi kogukondade paremaks kaasamiseks valitsemisse. Pärnumaa omavalitsused on alustanud ühiselt sisekontrollisüsteemi tugevdamisega.

Taotlusvooru eelarve kogumaht on 250 000 eurot ja taotlusi saab esitada Riigi Tugiteenuste Keskusele 1. oktoobrist kuni 30. novembrini.

Toetusmeedet rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetmest „Kohalik ja regionaalne arendusvõimekus“ osana Eesti regionaalarengu strateegia elluviimisest.

Lisainfot meetme kohta leiad SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700