Autor: Raamatupidaja.ee • 16. detsember 2019

Mis on enammakse ja kuidas seda vältida

Sotsiaalkindlustusameti perehüvitiste teenuse juht Marjana Lazarenkov kirjutab, kuidas vältida enammakset ja mida selle tekkimise korral peale hakata.

Enammakse tekib siis, kui oled saanud hüvitist, milleks sul õigust ei ole. Samuti siis, kui oled saanud toetust rohkem kui lubatud. Kõige tihemini tuleb enammakseid ette erinevate peretoetuste ja -hüvitiste saajatel. Kokku saatis sotsiaalkindlustusamet 2019. aasta esimese kaheksa kuu jooksul enammakse tagasinõude ligi 1400 inimesele, terve 2018. aasta jooksul ligi 1800 inimesele. Kõigil neil tuleb liigselt saadud raha riigile tagasi maksta. Kuidas aga sellised olukorrad üldse tekivad ning mida teha, et neisse mitte sattuda?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700