Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 23. oktoober 2019

Pikaajalised finantsinvesteeringud, I osa

Pikaajaliste finantsinvesteeringute all mõistetakse teiste majandusüksuste väärtpaberite soetamist eesmärgiga saada investeeringult majanduslikku kasu aastast pikema perioodi jooksul.
Juta Tikk tutvustab pikaajalisi finantsinvesteeringuid
Foto: Meelei Küttim

Väärtpaber on dokument, mis tõendab selle omaniku nõude-, omandi- või osalusõigust ning tulu saamise õigust väärtpaberi emiteerimisel määratud tingimustel (võlaõigusseadus § 917). Väärtpabereid soetanud majandusüksust nimetatakse investoriks ja väärtpabereid emiteerinud majandusüksust investeerimisobjektiks. Investori oodatav majanduslik kasu võib väljenduda näiteks

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700