Autor: Raamatupidaja.ee • 25. oktoober 2019

Arvestusvaldkonna edendaja 2019: kandidaat nr 3 Sander Kallasmaa

Läbi aasta vahendab ajakiri Raamatupidamise Praktik arvestusala valdkonnas tegutsevate ja/või seda tugevalt mõjutavate inimeste töiseid saavutusi ja parimaid praktikaid.

Koostöös Excellent Business Solutionsiga valime ajakirja kaanepersoonide seast välja arvestusvaldkonda sel aastal kõige enam mõjutanud professionaali.

Sander Kallasmaa: klientide ja töötajate rahulolu on võrdselt tähtis

„Päris nii ei ole, et tehnoloogia võtab kogu finantstöö üle ja inimesi pole enam vaja. Töö lihtsalt muutub ja ajaga tuleb kaasas käia,” viitab vandeaudiitor, Baker Tilly Baltics OÜ juhtiv partner Sander Kallasmaa levinud kartusele, et varsti teevad arvutid ja robotid suure osa tööst ära.

Audiitorfirma Baker Tilly Baltics on Sander Kallasmaa kolmas töökoht. Enne seda, kui ta 2008. aastal koos kolme mõttekaaslasega oma audiitorfirma asutas, töötas ta ligi kümme aastat BIG 4 ehk nelja suurima audiitor- ja nõustamisteenuste pakkuja hulka kuuluvas Deloitte Eestis vandeaudiitorina. Veel enne Deloitte Eestisse tööleminekut oli ta ülikooli teisest kursusest kuni 1999. aastani tööl Eesti audiitorfirmas Audit EA, mis nüüd kannab nime PKF Estonia. Mõlema ettevõtte kohta on tal öelda palju häid sõnu ning ilma nende kogemusteta poleks ta kindlasti täna see, kes ta on.

„See idee, et teha oma ettevõte ja käia oma teed, küpses peas mõnda aega,” tunnistab Sander, lisades, et varasema töö miinuspool oli liiga palju reegleid, mida Eestis kohandada oli kohmakas, ja ka enda otsustusõigust ei olnud piisavalt. Kõik see toitis unistust olla ise enda peremees. „Õnnestus leida paar sellist inimest, kellel olid minuga sarnased mõtted ja kes olid ka usaldusväärsed. Tegimegi otsuse koos alustada. Kuna see on valdkond, milles ma päris üksi tegutseda ei tahaks, on hea, kui on inimesi, kellega mõtleme sarnaselt ja kellega saab nõu pidada,” selgitab ta. „Nüüd võib öelda, et oleme jõudnud sinna, kuhu soovisime jõuda.”

Raamatupidajate päev 2019: Maksukarusell

8. november 2019 - Cinamon Mall of Tallinn T1

Küsimusele, kui palju on ta aastate jooksul inimese ja juhina muutunud, vastab Sander, et mingid asjad on kindlasti muutunud. „On asju, millesse suhtun täna palju rahulikumalt. Olen üldiselt positiivse ellusuhtumisega, aga enda ja teiste suhtes väga nõudlik, põhjalik. Samas püüan järgida põhimõtet, et käitu teistega nii, nagu tahad, et sinuga käitutakse. Kui tööalaselt mõtlen, et ma ei taha olla üheksast viieni tööl, kus pealegi kõik mulle täpselt ette öeldakse, mida ja kuidas teha, siis ei taha ma seda ka teistele oma firmas peale suruda.”

Sander ei usu, et ta oleks juhiks sündinud või üldse unistanud juhiks saamisest. „See roll on aja jooksul iseenesest n-ö kaasa tekkinud. See pole olnud mulle kunagi eesmärk omaette, vaid on tulnud loomulikult.”

Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700