Uudised
Ainult tellijale

Maksustatavat väärtust tohib muuta juhul, kui raha ei laeku

Kreeditarve väljastamise ja deklareerimise kohta on maksumaksjatel palju küsimusi. Kõik teavad, et kui kauba tarne on ebakvaliteetne või kaup tagastatakse, siis saab müüja esitada kreeditarve ja vähendada sellega maksustatavat väärtust. Samuti saab maksustatavat väärtust vähendada, kui teenus pole osutatud nõuetekohaselt või ei ole üldse osutatud.

Maksunõustaja Tõnis Elling analüüsib maksustatavat väärtust  Foto: Meeli Küttim

Tasub teada, et Euroopa Liidu käibemaksudirektiiv 2016/112/EÜ näeb ette võimaluse maksustatavat väärtust vähendada ka juhul, kui ostja jätab tasu maksmata, kuigi muidu on teenus osutatud või kaup üle antud. Seda ka olukorras, kus pooled tehingut ei tühista ja kaupa ei tagastata. Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) on kinnitanud, et müüja ei pea riigile käibemaksu maksma, kui ta tegelikult ostja käest raha ei saa. Järgnevalt annan ülevaate kolmest kaasusest, kus Euroopa Kohus analüüsis kreeditarvetega seotud küsimusi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700