Autor: Raamatupidaja.ee • 28. juuni 2019

Investeerimiskontoga saab kauplemiskonto tulumaksukohustust edasi lükata

Foto: shutterstock.com
Maksu- ja tolliameti kinnitusel saavad ka väärtpaberite kauplemiskontot kasutavad investorid tulumaksukohustust edasi lükata, kui nad kasutavad pangas asuvat investeerimiskontot. Sama kord kehtib juhul, kui investorid kasutavad kauplemiskontot reaalajas aktsiatehingute jaoks.

Admiral Markets pöördus MTA poole, et saada selgust oma klientide finantsvaralt saadud tulu maksustamise osas. MTA märkis oma vastuses, et kui Admiral Marketsi kliendil on avatud investeerimiskonto Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi või OECD liikmesriigi residendist krediidiasutuses ning Admiral Marketsi keskkonnas kauplemiseks kannab klient oma investeerimiskontolt raha Admiral Marketsi kontole ning finantsvaralt saadud tulu kannab viivitamatult investeerimiskontole tagasi, tekib kliendil võimalus maksukohustuse edasilükkamiseks järgnevatele aastatele.

Ettevõtte hinnangul on MTA seisukoht järjekordne kinnitus, et investeerimiskonto on aktiivsele investorile hädavajalik, sest lubab teenitud kasumi reinvesteerida, ilma et peaks vahepeal tulumaksu tasuma. Antud juhul saavad investorid lisaks väärtpaberitega kauplemisele seda võimalust kasutada ka Admiral.Investi kontol, kui nad teevad seal tehinguid maailma aktsiabörsidel.

Kauplemisplatvormil MetaTrader 5 põhinev Admiral.Invest on mõeldud reaalajas väärtpaberitega kauplemiseks rahvusvahelistel väärtpaberiturgudel ning seda ilma võimenduse ja lühikeseks müümiseta. Admiral.Investi kontol olevate aktsiate eest makstakse investoritele dividende. Esmakordselt Eestis pakutakse Admiral.Investi kontot omavatele klientidele tasuta ja reaalajas ligipääs hinnagraafikutele, mis võimaldab klientidel langetada otsuseid tegeliku info alusel. Praegusel ajal saab Admiral.Investi keskkonnas kaubelda üle 4200 ettevõtte aktsiatega Euroopa Liidu, Ühendkuningriigi ja USA börsidel ning minimaalselt on konto avamiseks ja kauplemise alustamiseks vaja ühte eurot.

Tulumaksukohustuse edasilükkamine investeerimiskonto kaudu kehtib ühtviisi juhul, kui finantsvara on kaubeldav Eesti või mõne muu Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi väärtpaberibörsil või OECD liikmesriigi väärtpaberibörsil või nendes riikides avalikult pakutav, samuti ka teiste riikide (nt Brasiilia, Hiina, India) börsidel kui nimetatud riigi järelevalveorgan teeb nende üle järelevalvet ja kui tehing tehakse Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi või OECD liikmesriigi residendist krediidiasutuse, investeerimisühingu või fondivalitsejaga. Kui kliendil on avatud konto üksnes investeerimisühingus ja tal investeerimiskontot krediidiasutuses ei ole, saab kliendi finantsvara võõrandamisest saadud tulu maksustada vaid tehingupõhiselt üldistel põhimõtetel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700