Autor: Bret Metsküla • 7. veebruar 2019

Selgusid aasta mõjukaima finantsjuhi nominendid

Juba kaheksandat aastat valivad Äripäev ja BIG4 audiitorbürood aasta mõjukaimat finantsjuhti. Selle aasta viis finalisti on selgunud, aasta mõjukaim finantsjuht kuulutatakse välja 11. aprillil Pärnu Finantskonverentsil.
Žürii finaliste valimas: vasakult PwC Eesti juhtivpartner Tiit Raimla, KPMG Eesti seeniorpartner Andris Jegers, EY Eesti partner Olesia Abramova, Deloitte Eesti partner Veiko Hintsov ning finantsjuhtimise infolehe ja teabevara peatoimetaja Villu Zirnask. Žürii tööd juhib Äripäeva finantsjuht Toomas Truuverk.
Foto: Andras Kralla

Ettevõtte eesmärgid on tavaliselt kirjeldatud turuosa hõivamise, klientide arvu kasvu vms kvantitatiivse näitajaga. Ja tihtipeale ei ole finantsjuht see, kes selle tulemuse koju tooma peab. Finantsjuht tegutseb taustal, jäädes tihti meelega varju, kuid omades sellegipoolest olulist mõju ettevõtte äritulemusele.

Pärnu Finantskonverents 2019 toimub 11.-12. aprillil Pärnus. Konverentsi teema on kasv.

Laval on: Niklas Modig, Pedro Janeiro, Ülo Kaasik, Ranno Tingas, Eero Sikka, Mart Mäe, Astrit Viisma-Kass jpt.

Aastaid žürii tööd juhtinud Äripäeva finantsjuhi Toomas Truuverki sõnul on mõjukaima finantsjuhi valimine ellu kutsutud, et tõsta esile neid edukaid valdkonna tõelisi tippe, keda on põhjust tunnustada ja teistele eeskujuks seada. Finantsjuht jääb tihtipeale tagaplaanile ja tema tegevus on päriselt näha vaid lähematele kolleegidele. Finantsjuhi levinud kuvand on kui stabiliseerija ja asjade korras hoidja. „Meie tahame näidata, et see ei pruugi sugugi nii olla ja tihti teeb suure eeltöö tähtsale läbimurdele ja löödud väravale just nn kaitseliin finantsjuhi eestvedamisel.“

BIG4 audiitorbüroode ja Äripäeva esindajad valisidki välja 13 finantsjuhti, kes 2018. aastal suurte tegudega silma paistsid. Nende seast pääses finaali viis finantsjuhti, kellest üks kuulutatakse Pärnu Finantskonverentsil aasta mõjukaimaks.

2019. aasta nominendid (tähestikulises järjekorras)

Anneli Aljas, Taxify

Kaja Kert, Merit Tarkvara

Mait Mengel, Kaamos Group OÜ

Marko Kaha, Orkla Eesti AS

Marko Raid, Tallinna Sadam

Loe pikemalt Finantsuudistest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700