25. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksudeklaratsioonide korrigeerimine

Praktikas on mõnikord küsimusi tekitanud, millal toimub maksuarvestuse tagasiulatuv ja millal edasiulatuv korrigeerimine? Lühidalt võib küsimusele vastata nii, et tagasiulatuv korrigeerimine toimub maksudeklaratsiooni parandamisel ja edasiulatuv (jooksev) korrigeerimine toimub maksuseaduses või määruses ettenähtud erijuhul.
Tiina Normak kirjutab maksudeklaratsioonide korrigeerimisest
Foto: erakogu

Maksudeklaratsioonide esitamist ja parandamist reguleerivad maksukorralduse seaduse §-d 85–91. Maksudeklaratsioonide tagasiulatuv parandamine on vajalik, kui esitatud deklaratsiooni andmetes esinevad vead või andmed on puudulikud. Maksudeklaratsioone on õigus parandada aegumistähtaja möödumiseni ehk kolm aastat tagasiulatuvalt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700