11. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hakkame aastat lõpetama: olulised inventeerimistegevused

Kalendriaasta peatselt saabuva lõpuga jõuab enamiku Eesti ettevõtete ja raamatupidajate jaoks lõpule ka majandusaasta. Aastaaruande sujuva koostamise eesmärgil on juba praegu aeg hakata aastast kokkuvõtteid tegema ja paljud ettevõtted ongi juba alustanud inventeerimisega.
Vandeaudiitor Laile Kaasik annab ülevaate inventeerimistegevustest
Foto: erakogu

Välja on kujunenud üldine arvamus, et inventuure tehakse üksnes ettevõtetes, kellel on palju varusid. Ent peale varude inventuuri tuleb teha ka kõigi põhivaragruppide (sh lõpetamata ehituste), sularaha, väikevahendite, samuti nõuete ja kohustiste inventuur.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700