14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks tahab pank teada äritegevuse detaile?

Juba paar viimast aastat on Eesti ettevõtjad mõnikord seisnud silmitsi olukorraga, kus pangakonto avamine Eestis on väga keeruline või siis on suletud juba avatud kontod. Samuti on nii mõnigi klient saanud pahaseks, kui temalt on uuesti küsitud samu küsimusi, millele ta juba kord on vastanud. Miks pank nii käitub?
Märt Helmja selgitab panga huvi äritegevuse detailide vastu
Foto: erakogu

Panga igapäevategevus on klientidega hea ärisuhte loomine ja hoidmine. Selle juurde kuulub tihe suhtlus ning mõnikord võib pank küsida ka küsimusi, mis ettevõtjale võivad tunduda lausa tema igapäevatöösse sekkumisena. Seda ei maksa imeks panna, sest pank täidab talle seadusega pandud kohustusi ning kuivõrd „tunne oma klienti põhimõte” kehtib kogu ärisuhte jooksul, peab pank regulaarselt kliendiandmeid uuendama.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700