Autor: Tõnis Elling, Deloitte Advisory maksunõustaja • 15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtusaalist: autokool ja käibemaksuvabastus

Kas autosõidu õpetamine on üldharidus ja kuulub sellega käibemaksu vabastuse alla? Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling selgitab.
Kas autosõidu õpetamine kuulub käibemaksu vabastuse alla
Foto: scanpix

Käibemaksuseaduse (KMS) §16 lg 1 p 6 alusel on üldharisduskoolitus maksuvaba käive. Maksuvabastuse hulgast on aga välistatud ärilistel eesmärkidel antav muu koolitus. Eestis on palju vaieldud selle üle, mis on ärilistel eesmärkidel antav koolitus ja kuidas seda eristada näiteks mittetulundusühingu poolt korraldatavast koolitusest. Mittetulundusühingu poolt korraldatav koolitus peaks juba nime poolest välistama ärilise eesmärgi, aga päris 100% see nii alati ei ole. Nüüd on Euroopa Liidu Kohtusse (Euroopa Kohus) jõudunud vaidlus autosõidu õpetamise kohta ja kohtu jurist on oma arvamuse selles küsimuses kujundanud. Veel ei ole kohus lõplikku otsust teinud, aga kohtu juristi argumendid ja seisukohad väärivad lähemalt tutvustamist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700