8. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kogemusnõustamine – uus teenus vaimse tervise vallas

Vaimset tervist puudutavad teemad on inimestele, kes nendega varem kokku ei ole puutunud, sageli võõrad, hirmutavad ja rasked. Seetõttu võib isik, kes esimest korda elus näiteks ärevushäiret või depressiooni kogeb, oma lähedastele probleemist rääkides saada ebasobivat tagasisidet, teda võidakse mitte mõista või sootuks vääriti mõista.
Koolitaja Liisa Paavel tutvustab kogemusnõustamist
Foto: erakogu

Kultusfilmis „Tähesõjad” printsess Leiat kehastanud Carrie Fisher, kes ei teinud oma eluajal saladust tõsiasjast, et tal on diagnoositud bipolaarne häire, ütles juba 2004. aastal, et kui mõnel sinu lähedasel ilmnevad vaimse tervise häired, siis vii ta kokku kellegagi, kes on kogenud samalaadset olukorda. On äärmiselt oluline, et see inimene saaks vestelda teise inimesega ja oleks võimalik kogemusi jagada – nii on võimalik oma murega paremini toime tulla, sellega suhestuda ning vältida olukorda, mil abivajaja kogeb halvustavat suhtumist ja teda tembeldatakse rumalaks või halvaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700