11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elementaarne küberturvalisuse teadlikkus säästab aega ja raha

Infoturbe ekspert Sille Laks käsitleb küberturvalisust
Foto: erakogu
Mida peaks mulle ütlema sõnad ja väljendid nagu kahetasemeline autentimine, õngitsusleht, lunavara ja kompromiteeritud meilikonto? Miks peaks just mina, kes ma kasutan arvutit vaid töötegemiseks, arvete maksmiseks, uudiste ja meilide lugemiseks, mõtlema sellise IT-teema peale nagu küberturvalisus?

Aga sellepärast, et just sellist arvutikasutajat näevad tõelise aardena küberkurjategijad. Eriti veel juhul, kui arvutikasutaja kaudu, nagu selleks on ettevõtte raamatupidaja, liigub tavaliselt ettevõtte raha. See teeb raamatupidajast üsna magusa sihtmärgi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700