20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meeskonnarollide välimääraja raamatupidajale

Tiimitööoskust käsitlevad Tuuli Seinberg ja Mats Soomre
Foto: erakogu
Kutsekoja mõni aasta tagasi tehtud arvestusala tulevikutrendide uuringust selgus muu hulgas, et raamatupidaja töös muutub üha olulisemaks meeskonnatöö oskus. Millised tegurid aga meeskonnana õnnestumist mõjutavad? Kuidas meeskond võimalikult tõhusalt tööle panna? Ja kas on võimalik, et mõni inimene ei sobigi üldse meeskonnamängijaks?

Kui meeskonnas – või raamatupidajate puhul pigem naiskonnas – töö ei suju, saadetakse tiim tavaliselt mõnele koolitusele, kus ühiste mängude ja tegevuste abil loodetakse erimeelsused ära siluda ja kolleegid imeväel igavese sõbraliku koostöö teele suunata. Paraku võib selliste koolituste mõju olla üsna lühiajaline, sest isiksuseomadused on ikka samad ning rühma ja selle liikmete tegelikud tugevused, võimalused, riskid ja nõrkused on jäänud sisuliselt analüüsimata. Mõni kolleeg võib tunduda tööl ikka laisk või kiuslik, teine liiga põhjalik, kolmas tuulepea ja tulemus on nagu Oskar Lutsu „Nukitsamehes“ – üks on loll ja teine laisk ja sina pead üksi rabama.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700