12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti finantsaruandluse standard: revolutsioon või evolutsioon?

Vandeaudiitor Sander Kallasmaa tutvustab Eesti finantsaruandluse standardit
Foto: erakogu
Käesoleva aasta alguses avaldati Riigi Teatajas kauaoodatud Eesti finantsaruandluse standard (EFS), mis asendab seni kehtinud Eesti hea raamatupidamistava. Seejuures tasub tähele panna, et EFS kehtib nendele raamatupidamise aruannetele, mis koostatakse 01.01.2017 või hiljem alanud perioodide kohta.

Seega peaksid kõik ettevõtted, kes seni koostasid oma aastaaruandeid Eesti hea raamatupidamistava kohaselt, möödunud majandusaasta aruannet koostades juhinduma juba uuest standardist. Kuna seda peaks rakendama kohe pärast avaldamist, siis on kindlasti paljudel raamatupidajatel küsimus, mis muutus ja mida peaks senisega võrreldes teistmoodi tegema.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700