8. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus andmekaitsemäärus tagab parema isikuandmete kaitse

Vandeadvokaat Mihkel Miidla käsitleb uut andmekaitsemäärust
Foto: erakogu
Tuleva aasta 25. mail kohaldub uus isikuandmete kaitse üldmäärus (GDPR). GDPR on osa Euroopa Komisjoni 2012. aastal algatatud andmekaitsereformist eesmärgiga moderniseerida andmekaitseõigus ning tagada parem andmesubjektide õiguste kaitse.

Tänavu 25. mail lõpeb esimene aasta kaheaastasest üleminekuperioodist GDPR-iks valmistumisel. GDPR-i põhialused ja lähtekohad on küll üpris sarnased kehtivate isikuandmete kaitset puudutavate reeglitega, kuid siiski sisaldab see ka palju uut. Kõik isikuandmete töötlejad peaksid oma andmetöötlusprotsessid üle vaatama ning rakendama vajalikke abinõusid, et saavutada kooskõla GDPR-i nõuetega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700