10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvepäevade ja sisekoolituste maksuaspektid

Tõnis Jakob annab ülevaate suvepäevade ja sisekoolituste maksuaspektidest
Foto: erakogu
Erisoodustuste maksustamine on palju vaidlusi tekitanud, sest erisoodustuse, kingituse, ettevõtlusega mitteseotud kulu ja ettevõtlusega seotud kulu eristamine on tihti keeruline – kõiki tõendeid ja asjaolusid tuleks hinnata eelkõige kulu tegemise eesmärgi järgi.

Erisoodustus on paljuski tõlgendamise küsimus, kuna tegemist on ühe kingituse liigiga, millel on suurem maksukoormus võrreldes teiste kingitustega. Erisoodustuse puhul puudub maksuvaba osa ning erisoodustus maksustatakse tulumaksuga, sotsiaalmaksuga ja olenevalt asjaoludest ka käibemaksuga.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700