18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandja on kohustatud õppivaid töötajaid toetama

Vandeadvokaat Triinu Hiob käsitleb õppepuhkuse võimaldamist töötajale
Foto: erakogu
Statistikaameti andmetel osales 2015. aastal elukestvas õppes 12,2 protsenti täiskasvanutest. „Eesti elukestva õppe strateegia 2020” järgi on eesmärk 2020. aastaks suurendada osavõttu 20 protsendini. Tööandja peab töötajaid toetama õppepuhkuse andmisega.

Täiskasvanute koolituse seadus (TäKS) annab õppivale töötajale õiguse saada igas kalendriaastas õppepuhkust. Õppepuhkus on mõeldud selleks, et töötajal oleks vaba aega õpinguteks, mida ei ole vaja tööandja ettevõtte jaoks. Tööandja huvidest lähtuvat õppimist reguleerib töölepingu seadus (TLS), pannes tööandjale kohustuse töötajat koolitada, kanda sellega seotud kulud ja maksta töötajale koolituse aja eest keskmist töötasu (TLS § 28 lõige 2 punkt 5). TäKS-i § 13 paneb aga tööandjale kohustuse toetada töötaja osalemist tasemeõppes ja täienduskoolituses vaba aja andmisega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700