Autor: Raamatupidaja.ee • 15. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taotleda saab regionaalset investeeringutoetust

Taotleda saab regionaalset investeeringutoetust
Foto: Pixabay
Riigihalduse minister Arto Aas kuulutas välja toetuse taotlemise regionaalsete investeeringutoetuste programmist. Taotluste esitamise tähtaeg on 16. jaanuar 2017.

„Riik toetab investeeringuid, mis parandavad laste, noorte, vanurite ja puuetega inimeste võimalusi õppida ja sportida või pakkuda neile paremaid hoolekandeteenuseid,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Programmi eesmärk on investeeringute kaudu parandada maakonna tasandi teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti ning kohaliku tasandi teenuste säästlikumat korraldamist. Eesmärgi saavutamiseks antakse toetust sihtgrupi ehk laste, noorte, perede, vanurite ja puuetega inimeste õppimis-, hoolekande-, sportimis- ja vaba aja tingimusi parandamiseks vajalikeks investeeringuteks, mis on vajalikud programmi sihtgrupile teenuse osutamiseks.

Toetust võivad taotleda kohalikud omavalitsused ning mittetulundusühingud või sihtasutused, mis ei ole äriühingu valitseva mõju all ning mille tegutsemise eesmärk on suunatud avalikkusele.

Maksimaalne toetuse summa on 80 000 eurot. Toetuse maksimaalne määr on 75 protsenti projekti abikõlblikest kuludest ning oma- ja kaasfinantseeringu määr 25 protsenti abikõlblikest kuludest. Investeeringu objekt peab olema taotleja omandis.

Iga taotleja võib taotlusvoorus esitada ühe taotluse. Erandina võib kaks taotlust esitada omavalitsus, millel on järgmise aasta algul rahvastikuregistri andmeil rohkem kui 11 000 elanikku.

Samuti võib kaks taotlust esitada, kui kahe omavalitsuse ühinemisel moodustub rohkem kui 11 000 elanikuga omavalitsus. Kaks taotlust saab esitada ühinemisgrupi kohta. Näiteks kui ühinevad neli valda, siis neil on kokku õigus esitada kaks taotlust, taotluse esitab kohaliku omavalitsuse üksus, kes on investeeringu objekti omanik. Samuti on ühinevate omavalitsuste projektidel võimalik saada hindamisel lisapunkte.

Juhul kui ühinemisotsuse alusel moodustub kogu maakonda hõlmav kohaliku omavalituse üksus, ei ole esitatavate taotluste arv piiratud.

Taotluste esitamise tähtpäev on 16. jaanuar 2017, taotlusi saab esitada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) e-teeninduse kaudu.

Taotlusi menetleb ja väljamakseid teeb EAS. Maakonna projektide prioriteetsust hindavad maavalitsuste juurde moodustatud maakondlikud komisjonid ja üleriigilisi projekte hindab programmi komisjon. Otsused laekunud projektide kohta teeb rahandusministeeriumi juurde moodustatud komisjon, kuhu kuuluvad lisaks EASi ja rahandusministeeriumi esindajatele haridus- ja teadusministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja kultuuriministeeriumi esindajad.

Programmi rahastatakse hasartmängumaksu laekumistest. Hasartmängumaksust on regionaalseid investeeringuid toetatud juba alates 1998. aastast. Varasemaga võrreldes on seekord muudetud menetlusprotsessi: kahe taotlusvooru asemel üks taotlusvoor aastas ja kahe etapi asemel menetletakse nüüd taotlusi ühes etapis.

Loe lähemalt:

•         Lisainfo regionaalsete investeeringutoetuste programmi kohta EAS kodulehel: http://www.eas.ee/teenus/regionaalsete-investeeringutoetuste-programm/

•         Vabariigi Valitsuse 15.09.2016 määrus nr 102 „Regionaalsete investeeringutoetuste programmi vahenditest toetuse taotlemise, andmise, kasutamise ning tagasinõudmise tingimused ja kord“ https://www.riigiteataja.ee/akt/117092016001  

•         Määruse seletuskiri: http://www.fin.ee/public/hasart-seletuskiri-08-09-16.rtf   

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700