8. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

(Digi)raamatupidamise seadus annab ettevõtjale suurema vabaduse ja vastutuse

Ülle Pärl analüüsib (digi)raamatupidamise seaduse muudatusi
Foto: erakogu
Oleme paberipõhisest maailmast jõudmas digimaailma. Kasutame pidevalt e-riigi, sealhulgas e-maksuameti teenuseid, rääkimata e-parkimisest, e-kaubandusest, e-koolist ja paljust muust.

Masinad suhtlevad omavahel inimese otsese sekkumiseta ning paljud majandustehingud, mis varem nõudsid inimese osalemist, on üle kolinud digimaailma. Võtame kasvõi igapäevase teenuse – telefoni ja interneti kasutamise. Masinad pakuvad teenust, arvutavad kokku minutid ja andmemahud, saadavad arve ja maksavad selle arve ka ära. Sageli on puudu veel ainult üks lüli – kõik kirjeldatud protsessis kajastuv peaks/võiks raamatupidamissüsteemi ja sealt ka vastavatesse aruannetesse jõudma inimese abita. Digitaalselt ja automaatselt. Selle viimase lüli, raamatupidamise digiteerimise raamistiku ja võimaluste loomisega seoses algatatigi raamatupidamise seaduse muudatused.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700