13. oktoober 2016
Ainult tellijatele

Rendiarvestuse uus ajastu

Monika Peetson ja Kadri Joosu tutvustavad uut rendiarvestuse standardit IFRS 16
Autor: erakogu

IFRS 16 on uus rendiarvestuse standard, mille tulekut on kaua oodatud ja kardetud. Varade kasutusõiguse, mida varem tundsime kasutusrendina, saab edaspidi võtta bilanssi. Tõenäoliselt puudutab see põhimõtteline muudatus igat Eesti ettevõtet.

Uus standard annab põhjalikud juhised selle kohta, kuidas ära tunda ja käsitleda rendilepinguid nii rentnike kui ka rendileandjate raamatupidamise aastaaruannetes. See asendab standardit IAS 17 „Rendid” ja sellega seotud tõlgendusi. Uus standard toob rentniku raamatupidamisarvestusse olulised muudatused: (a) kasutus- ja kapitalirenti enam ei eristata ning (b) varad ja kohustised kajastatakse kõikide rendilepingute puhul (välja arvatud mõned erandid, mis kehtivad lühiajalisele ja väheväärtuslike varade rendile).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700