3. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Efektiivne tööohutusalane juhendamine

Kristi Jõeorg annab nõu tööohutusalase juhendamise kohta
Foto: erakogu
Ohutusalane juhendamine on mõneti justkui tüütu kohustus, aga ettevõtluse poolelt vaadates on see puhas investeering töötajatesse ja seeläbi ka majandustulemustesse. Sisukas ja efektiivne juhendamine on peamisi tööõnnetuste ja kutsehaiguste ennetajaid.

„Tihtipeale ootavad töötajad ohutusalast juhendamist nagu hambaarsti juurde minekut, aga tegelikult peaksid nad seda ootama kui jõuluvana tulekut,” kirjutab üks tööohutusalane raamat. Juhendamiste üldine nõue tuleb määrusest „Töötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ja täiendõppe kord”. Tööinspektsiooni igal aastal väljaantavast töökeskkonna ülevaatest on samuti näha, et üks peamisi õnnetuste põhjusi on ebapiisav juhendamine ja ohutusalane väljaõpe töökohal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700