Autor: Raamatupidaja.ee • 16. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva e-arvete uus partner on Pagero

E-arvete operaatorid Omniva ja Pagero lõid käed
Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
E-arvete operaatorid Pagero ja Omniva sõlmivad strateegilise partnerlussuhte, pakkumaks ühendatud jõul rahvusvahelise ulatusega ärivõrgustikku e-arvete osas Eestis, Lätis ja Leedus.

Samuti avab partnerlus Baltikumi ettevõtetele e-arvete alase koostöö teiste riikide ettevõtetega. Leping on kooskõlas Pagero käimasoleva laienemisega üleeuroopalisel tasandil, teatas Omniva.

Baltikumi turul töödeldakse aastas umbes 240 miljonit arvet ning e-arvete kasutamine on alles algstaadiumis. E-arvete kasutamine on laialt levinud ärilt-tarbijale (B2C) tehingute puhul, kuid ainult 10 protsendil juhtudel ärilt-ärile (B2B) tehingute korral. Eesti avalik sektor muudab e-arvete kasutamise kohustuslikuks alates 1. jaanuarist 2017. Lätis ja Leedus on endiselt levinuim paberarvete kasutamine.

"Digitaliseerimiseks on vajalik nii globaalne ulatus kui ka regionaalne ulatus ja teadmised kohalikust ettevõtlusest. Omniva põhjaliku teadmistepagasi ja konkurentsivõimega Baltikumi turul tagame oma klientide vajaduste täitmise. Hetkel on selles regioonis näha suurt nõudlust meie teenuste järele," ütles Pagero Finland Oy tegevdirektor Toni Pihlamaa.

"Omnivale kui e-arvete operaatorile on koostöö Pageroga strateegiliselt oluline samm, mis on kasulik meie klientidele Baltikumis. Nüüdsest saame oma klientidele pakkuda oluliselt laiemat rahvusvahelist ulatust," sõnas Omniva juhtkonna liige ja infoäri valdkonna juht Sander Aasna.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700