5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhivaalide üleandmine avalikku arhiivi

Maila Kukk selgitab, kuidas ja millal arhivaale üle anda
Foto: erakogu
Arhivaal on dokument, millele avalik arhiiv on hindamise tulemusena andnud arhiiviväärtuse. Arhivaale ei hävitata – need on osa rahvuslikust kultuuripärandist ja antakse üle avalikku arhiivi, kus nad on allikmaterjaliks uurijate jaoks.

Arhivaalide üleandmist avalikku arhiivi reguleerib arhiiviseadus ja selle rakendusakt arhiivieeskiri. Arhivaalid ehk arhiiviväärtusega dokumendid tekivad üldjuhul avalikke ülesandeid täitvate asutuste tegevuse käigus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700