Autor: Sirje Rank • 21. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki finantsjuht lahkub ametist

2015. aasta veebruaris sai Göran Bronner president Ilveselt teenetemärgi
Foto: Raul Mee
Swedbanki finantsjuht Göran Bronner, kelle pangatöö kõrval aetud kinnisvaraärist kirjutas kriitiliselt Rootsi meedia, avaldas soovi pangast lahkuda.

Swedbank teatas täna, et kontserni juhi kohusetäitja Birgitte Bonnesen, kes on selles ametis alates läinud kuust, mil kontserni juht Michael Wolf päevapealt vallandati, on uueks finantsjuhiks nimetanud senise riskijuhi Anders Karlssoni.

Bronner lahkub ametist, mille Karlsson võtab üle 2016. aasta teise kvartali finantstulemuste avaldamise järel.

„Andersil on märkimisväärne panganduskogemus, aastate jooksul on tal Swedbankis olnud mitmeid võtmerolle. Seepärast on mul hea meel, et Anders nõustus asuma Swedbanki finantsjuhiks,“ ütles Bonnesen pressiteate vahendusel.

Ametist lahkuva Göran Bronneri kohta ütles Bonnesen, et ta on andnud olulise panuse, et Swedbank on täna Euroopa üks tugevamaid panku.

„Mul on Swedbankis olnud tore aeg, kus olen palju õppinud. Olen juba mõnda aega kaalunud, et teha midagi muud ning nüüd olen otsustanud pangast lahkuda,“ ütles Bronner.

2015 septembris kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri, kuidas Swedbanki tippjuhid – finantsjuht Göran Bronner ja suurettevõtete osakonna juht Magnus Gagner-Greeber – ajavad pangatöö kõrvalt ulatuslikku kinnisvaraäri. Siis veel Swedbanki kontserni juhiks olnud Michael Wolf kaitses algul oma tippjuhte ja lubas teemaga tegeleda, kuid tunnistas kuu aega hiljem, et panga töötajatele kehtivaid nõudeid tuleb karmistada. Detsembri alguses lahkus Magnus Gagner-Geeber ametist päevapealt.

Aastavahetusel algatas Rootsi Finantsinspektsioon Dagens Industri Swedbanki tippjuhtide kinnisvaraäri käsitlenud artiklite peale uurimise. Veebruari alguses vallandas panga juhatus päevapealt ka kontserni juhi Michael Wolfi ja esitas politseile taotluse uurida Wolfi aktsiatehinguid, kus ta võis kasutada siseinfot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700