16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas jõuda finantsaruandluselt integreeritud aruandlusele

Ülle Pärl käsitleb integreeritud aruandluse võimalusi
Foto: erakogu
Integreeritud aruandluse kontseptsiooni on rakendatud ja arendatud ligi 20 aastat. Suurem läbimurre loodetakse saavutada paari aasta jooksul.

Jaanuari RP numbris tegime lühikese sissejuhatuse integreeritud aruandluse (IR) kui integreeritud mõtlemise ja juhtimise vahendisse. Seda kontseptsiooni on jõulisemalt hakatud kasutama viimase viie aasta jooksul. Suure tõuke selleks on andnud konkurentsi, infotehnoloogilise ja sotsiaalse keskkonna oluline muutus viimastel aastatel, kuid ka detsembris 2013 Integreeritud Aruandluse Rahvusvahelise Nõukogu (IIRC – International Integrated Reporting Council) välja antud Integreeritud Aruandluse Raamistik. Raamistik aitab suunata ja toetada organisatsioone, kes vabatahtlikult juurutavad integreeritud aruandluse mõtteviisi ja vahendeid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700