10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurbritannia raamatupidajate välimääraja

Ivar Veskioja tutvustab nõudeid raamatupidajatele Suurbritannias
Foto: erakogu
Suurbritannia raamatupidajate ametinimetused kõlavad kuningriigile kohaselt uhkelt ning erinevalt Eestist on riigis pikkade traditsioonidega kutseliite, mille lühendite virvarr ajab kõrvaltvaataja tõelisse segadusse. Et selgitada, mis on kõlavate nimetuste taga ja millised on tegelikud nõuded raamatupidajale, koostasime Suurbritannia raamatupidajate välimääraja.

Nagu Eesti maksusüsteem, nii on ka siinne raamatupidamisvaldkond suhteliselt lihtne ja ühetasandiline. Raamatupidaja kutseoskuste kvalifikatsioonid ei ole eriti levinud ja tööturul ei ole neil kvalifikatsioonidel märkimisväärset rolli. Seetõttu kandideerivad Eestis väga erineva ettevalmistuse ja oskuspagasiga inimesed samale ametikohale. Tööandja teeb värbamisotsuse kandidaadi senise töökogemuse ja erialastele küsimustele vastamise põhjal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700