2. juuli 2015
Ainult tellijatele

Isa väikelapsega kodus

Katre Pall, sotsiaalministeeriumi sotsiaalkindlustuse osakonna juhataja
Autor: Katre Pall

Eestis seostatakse vanemapuhkust ja sellega seotud hüvitisi peamiselt emadega, vanemahüvitisest on rahvakeeli saanud emapalk, lapsehoolduspuhkusest emapuhkus. Kuigi lapse eest hoolitsemise kohustus ja privileeg on võrdselt mõlemal vanemal.

Naabermaades Rootsis ja Norras kasutab mingit osa vanemapuhkusest ligikaudu 90% isadest. Tõsi, kui nad seda ei teeks, jääks pere sellest puhkuseperioodist ja hüvitisest üldse ilma. Isade osalusega väikelapse kasvatamisel paistab silma Island, samuti Soome ja Taani. Lisaks eelnimetatud riikidele on hiljuti ka Saksamaa ja Sloveenia andnud teatud kohustusliku osa vanemapuhkusest isale, see tähendab, et kui ei kasuta, jääb pere sellest puhkuseosast ilma.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700