2. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Isa väikelapsega kodus

Katre Pall, sotsiaalministeeriumi sotsiaalkindlustuse osakonna juhataja
Foto: Katre Pall
Eestis seostatakse vanemapuhkust ja sellega seotud hüvitisi peamiselt emadega, vanemahüvitisest on rahvakeeli saanud emapalk, lapsehoolduspuhkusest emapuhkus. Kuigi lapse eest hoolitsemise kohustus ja privileeg on võrdselt mõlemal vanemal.

Naabermaades Rootsis ja Norras kasutab mingit osa vanemapuhkusest ligikaudu 90% isadest. Tõsi, kui nad seda ei teeks, jääks pere sellest puhkuseperioodist ja hüvitisest üldse ilma. Isade osalusega väikelapse kasvatamisel paistab silma Island, samuti Soome ja Taani. Lisaks eelnimetatud riikidele on hiljuti ka Saksamaa ja Sloveenia andnud teatud kohustusliku osa vanemapuhkusest isale, see tähendab, et kui ei kasuta, jääb pere sellest puhkuseosast ilma.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700