26. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuadvokaate juhivad Kaido Loor ja Maret Hallikma

Maksuadvokaate ja –huvilisi koondava organisatsiooni IFA Eesti juhatusse valiti Kaido Loor advokaadibüroo Antsmäe Loor ning Maret Allikmaa advokaadibüroost Red. IFA siht on tuua rohkem õigusteadmisi maksuasjadesse ja anda maksuasjades tasakaalustatud arvamusi.

Neljapäeval 19.02 toimunud mittetulundusühingu IFA Eesti üldkoosolekul valiti ühingu juhatusse Kaido Loor ja Maret Hallikma. IFA on 1938a asutatud globaalne ja sõltumatu maksuadvokaate, -ametnikke, ja -huvilisi koondav organisatsioon, mis on aastate jooksul andnud muljetavaldava panuse maksuõiguse arengusse. Lisaks maksuadvokaatidele koondab Eesti IFA kümneid maksuentusiaste ja peamine väljund on olnud ja jääb olema erialastel koolitustel. Muuhulgas on IFA analüüsinud Rahandusministeeriumi väljatöötatud dividendide ja töötasu eristamise juhendi projekti probleeme 2009. aastal. Selle tulemusena juhendit ei kehtestatud.

Edaspidi püüab IFA Eesti kaasata oma tegevusse rohkem teisi erialaliite, ametnikke, kohtunikke, poliitikuid ja tudengeid, et tuua rohkem õigusteadmist maksuasjadesse ja anda tasakaalustatud arvamusi sageli emotsionaalseks muutuvates maksuküsimustes. IFA Eestit juhtis viimased 10 aastat Erki Uustalu, kes on Eesti maksuõiguse arengule kaasa aidanud nii maksunõustajana kui Rahandusministri nõunikuna.Lisaks Kaido Loorile (Advokaadibüroo Antsmäe Loor) ja Maret Hallikmale (Advokaadibüroo Red) kuuluvad IFA Eesti juhatusse Lasse Lehis (Eesti Maksumaksjate Liit, Eesti Maksuteadlaste Selts, Riigikohtu halduskolleegiumi nõunik, Taru Ülikooli finantsõiguse dotsent), Marek Herm (Advokaadibüroo ATTELA) ja Gaily Kuusik (Advokaadibüroo Sirel ja Partnerid).

Autor: Kaido Loor, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700