19. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis veebipõhine töövahend Tööbik

Nüüdsest aitab ettevõtetel korrastada töökeskkonna andmeid ja kaardistada võimalikke ohutegureid Tööbik, sotsiaalministeeriumi poolt loodud veebipõhine töövahend, mis aitab ettevõtetel parendada töökeskkonda.

Tööbiku loomisel arvestati eelkõige ettevõtete vajaduste ja kehtiva õigussüsteemiga. Töövahend aitab tööandjal omada ülevaadet ettevõtte töötajatest, tööruumidest, töövahenditest, ametitest, töölaadidest ja nendega kaasnevatest ohuteguritest. Lisaks aitab Tööbik meelde tuletada olulisi töökeskkonnaga seotud tegevusi nagu tervisekontroll, juhendamised, koolitused või aeguvate isikukaitsevahendite väljavahetamine. Tööbik kajastab värskeid tööelu portaali uudiseid ja infot töövaldkonna ürituste kohta. arvates aitab uus abivahend ettevõtjal parendada töökeskkonda ning seeläbi suurendada töötajate rahulolu. „Lisaks seadustest tulenevale on oluline ettevõtjatel endil tajuda, et eduka äri eelduseks on hea töökeskkond,“ leidis minister. Töökeskkonna korraldamise alusdokumendiks on riskianalüüs, mille koostamisel peavad ettevõtted peamiseks takistuseks selle läbiviimise aja- ja töömahukust. „Tööbik annab analüüsiks ettevõtjatele senisest paremad ja mugavamad võimalused,“ lisas Kruuse.. Portaali saab siseneda Eesti.ee riigiportaali kaudu ning see on mõeldud kasutamiseks ettevõtte juhtidele või töökeskkonnaspetsialistidele, kelle ülesandeks on töökeskkonna riskianalüüsi läbiviimine, riskide mõju vähendamiseks tegevuskava koostamine ja selle elluviimine. Tööbik on valminud Euroopa Liidu sotsiaalfondi „Tööelu kvaliteedi parandamine 2009-2014“ programmi toel.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse

 Tööbik on kättesaadav veebiaadressilt www.tööbik.ee

Algselt pidi Tööbik valmima 2014. aasta sügisel. Loe lisa SIIT.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700