13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spordikulud võivad jääda erisoodustuseta

Täna tuleb Riigikogus lugemisele tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, millega vabastataks erisoodustusest need tööandja kulutused, mis on otseselt seotud töötaja  spordiga tegelemise kulude katmisega.

„Keskerakonna algatatud eelnõu eesmärk on sisuliselt lõpetada nende ettevõtjate karistamine, kes oma töötajate tervise eest seisavad. Leian, et tervise edendamine peab olema iga töötajat väärtustava ettevõtte prioriteet ja loomulik osa,“ sõnas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ning jätkas: „Kui me soovime näha rahvatervise paranemist, peab ka riik tegema omapoolseid samme. Tervist edendavate tööandjate erisoodustusmaksust vabastamine on kindlasti samm õiges suunas.“

Simsoni sõnul propageeriks erisoodustusmaksu kaotamine sportlikke eluviise senisest veelgi enam. Lisaks paraneb sporti harrastava töötaja tervislik seisund ning võime igapäevase eluga toime tulla. Kasu saavad nii töötaja, tööandja kui ka ühiskond laiemalt, kuna terve töötaja ei ole koormaks tervishoiusüsteemile.

„On hea meel tõdeda, et erisoodustuse kaotamist on teiste seas nõudnud ka Tööandjate Keskliit, kes riigile nõu andnud manifestis kirjutas, et erisoodustusmaks tuleks kaotada kõigilt tööandja investeeringutelt töötajate tervisesse. Üks  Keskerakonna algatatud samasisuline eelnõu on juba Riigikogus esimese lugemise läbinud ning nüüd seisab komisjoni esimehe sahtlis. Loodame, et uut eelnõud ei taba sama saatus,“ lõpetas Kadri Simson.

Lisamaksu tuleb praegu tasuda, kui ettevõte soovib oma töötajate eest maksta näiteks rahvaspordiürituste osalustasu või ujulapääset. Investeering töötajasse läheb lisamaksu alla, samas kui investeering masinasse ei lähe.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700