5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värske RP Praktik on täis väärt infot

Ajakirja "Raamatupidamise Praktik" detsembrinumbris tuleb juttu nii finantsarvestusest, arvestusala arengutest, sõiduautode maksumuudatustest kui stipendiumide maksustamise uuest korrast.

 • Palgainfo Agentuuri juhti ja analüütikut Kadri Seedrit motiveerib tegutsema kirg töö vastuSilja Paavle, Õhtuleht

“Ma ei usu sellesse, et ajudega töötaval inimesel on võimalik tööaega piiritleda. Kuigi oskus puhata on ülioluline,” nendib Kadri Seeder.

• Arvestusala uusimad arengud

Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee toimetajaRahandusministeeriumis on väljatöötamisel arvestusala valge raamat, seaduseelnõule eelnev strateegiadokument, mis käsitleb aastaaruande sisu, vormi ja tähtaegu, auditi- ja ülevaatuskohustuse uusi piirmäärasid ning raamatupidajate, sise- ja välisaudiitorite kutsetegevuse eri aspekte.

• Ülevaade lõppeva aasta seaduste rallist

Anu Allikvee, OÜ AR Tähelend juhatuse liigeKuidas maksumuudatused meie ettevõtlust mõjutavad? Seda küsimust on paljud ettevõtjad esitanud, sest kirgi on kütnud nii 1000-euroste tehingute deklareerimine kui ka sõiduautode maksu- ja kulukäsitlus.

• Finantsarvestus – juhtimisarvestuse edukas tööriist?

Maigi Pärnik, AS Baltika juhatuse liige, finantsvaldkondFinantsarvestus on üks juhtimisarvestuse sisenditest ning sel on oluline roll hea juhtimisinfo ülesehitusel, kuid juhtimisarvestust ja finantsarvestust kokku panna ei saa – üks ei asenda teist.

• Pakendiaruande audiitorkontroll

Kaido Vetevoog, AS Deloitte Audit Eesti vandeaudiitorRiigikogu võttis 2013. aastal vastu seadusemuudatuse, mis muutis pakendiregistrile esitatavate andmete audiitorkontrolli kohustuslikuks. Audiitorkontrolli kohustus rakendub 2014. aasta kohta esitatavatele andmetele.

• Sõiduautode maksumuudatused

Maarja-Liis Lall, ATTELA Advokaadibüroo juristAlates 1. detsembrist 2014 jõustusid käibemaksuseaduse (KMS) muudatused, mis piiravad sõiduauto soetamisel, kasutusele võtmisel ning sõiduauto tarbeks soetatud kaupadelt ja teenustelt sisendkäibemaksu mahaarvamist.

• Stipendiumide maksustamise kord uuenes

Kersti Tirmaste, KPMG Baltics OÜ maksunõustajaAlates 1. jaanuarist 2015 jõustuvad tulumaksuseaduse muudatused, millega defineeritakse stipendiumi mõiste ning määratakse kindlaks, millal, kellele ja mis ulatuses võib maksuvaba stipendiumi maksta.

• Finantsjuhtimise eesmärk

Krista Teearu, UP Invest OÜ kontserni pearaamatupidajaFinantsjuhtimine on ettevõtte rahaliste vahendite juhtimine finantssihtide saavutamiseks. Erasektoris on tavaliselt eesmärk kasvatada ettevõtte väärtust.

Kvaliteetne büroopind võimaldab firmal säästa

Taavi Alas, vabakutseline ajakirjanikViimase paari aasta jooksul on kasvanud nõudlus kvaliteetsete büroopindade järele. Esinduslikkuse kõrval peetakse väga tähtsaks energiasäästlikkust ja muude tugiteenuste olemasolu, kinnitavad eksperdid.

• E-residentsus äri hüvanguks

Veronika Selge, Advokaadibüroo FORT advokaatSel sügisel tutvustati e-residendi digi-ID kontseptsiooni, mis annab 2014. aasta lõpust kõigile välismaalastele võimaluse taotleda turvalist Eesti e-identiteeti.

LOE LISA SIIT.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700