Autor: Tuuli Seinberg • 25. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis olla, maksukontroll!

Seadusemuudatused ning MTA üha tõhusamad kontrollmeetmed on toonud revidentide reidi väga paljudesse ettevõtetesse. Luubi all on ehitus- ja toitlustusvaldkond, kus ka seaduserikkumisi kipub rohkem olema.

Luubi all on nii automüüjad, ehitusettevõtjad, toitlustusasutused kui ka muud valdkonnad. Ka Maksu- ja tolliameti juht Marek Helm tunnistas Ärilehes, et aktiivne kontrollimine jätkub ning seda džinni enam keegi pudelisse tagasi ei pane.

Töötamise registreerimise kohustusega seoses on Maksu- ja tolliamet (MTA) augusti lõpu seisuga teinud äriühingutes ja objektidel päringuid 7720 töötaja kohta, kontrollitud isikutest 12 protsendi puhul oli tööandja jätnud kande tegemata.

Ehitusvaldkonnas tuvastati 157 registreerimata töötajat.

Erinevatest arusaamadest seaduse tõlgendamisel tekivad sageli ka maksuvaidlused ja – võlad. MTA andmetel on ehitusvaldkonnas 1. septembri seisuga juriidilisest isikust maksuvõlglasi 2307 ja nende võlg kokku 45 047 711 eurot. Võlglasest FIEsid on 104 ja nende võlg on kokku 45 346 180 eurot.

Et muudatustes seaduskuulekaks jääda ja maksukontrollile julgelt otsa vaadata, tasub end kurssi viia nüanssidega, mis aitavad vältida maksuvaidlusi ja suuri kulusid.

30. septembril toimuv seminar "Valmis olla, maksukontroll!" täna veel soodushinnaga! Populaarne lektor ja advokaat Marko Saag selgitab järgmisi teemasid:

• Maksuameti kontrollreidid: ettevõtja õigused ja kohustused

• Reaalajas kontroll ja seadused• TÖR ja vabatahtlikud töötajad• Sõiduhüvitised ja tõendamine• Kasutatud autode müük ja tõendamine• Kinnisasjade soetamine ja üürimine

LOE LISA SIIT

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700