19. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FinanceEstonia toetab Eesti arengut

Finantssektori katusorganisatsioon FinanceEstonia liitus Euroopa finantskeskuste ümarlauaga (European Financial Centres Roundtable). Ümarlaua eesmärk on aidata ühistegevusega kaasa Euroopa majanduskasvu soodustavate tingimuste loomisele ja arendamisele.

Finantskeskuste ümarlaud loodi  2012. aastal finantskeskuste vabatahtliku koostööformaadina. “Euroopa finantsturge iseloomustab suur sõltuvus pankadest, mis pärsib innovatsiooni ja võimalust alustavatel ja väikestel ettevõtetel alternatiivseid rahastamisvõimalusi leida,” kirjeldas FinanceEstonia tegevjuht Krõõt Kilvet.

Krõõt Kilveti sõnul annab sellisesse kontaktvõrgustikku kuulumine ja seal tegutsemine Eestile suurt väärtust juurde. “FinanceEstonia tahab ümarlaua liikmete heade praktikate eeskujul tõsta Eesti kapitaliturul tegutsevate ettevõtete teadlikust ja oskust alternatiivseid finantseerimisvõimalusi ja riskikapitali investeeringuid kasutada,” lisas Kilvet.Euroopa Finantskeskuste ümarlauda kuulumine annab FinanceEstonia liikmetele võimaluse läbi esindusorganisatsiooni oma huve kõlavamalt esindada. “Üks kriisijärgse Euroopa sündroome on riikideülese kapitali liikumise vähenemine. Kapitalile pannakse piiranguid ning investorid väldivad kaugemaid piirkondi. FinanceEstonia huvi on seda sündroomi Euroopas kummutada ja Eestisse alternatiivseid investeeringuid juurde tuua,” selgitas Kilvet.Euroopa finantskeskuste ümarlaud koguneb kaks korda aastas. Ümarlaua liikmete hulka kuuluvad mainekad finantskeskused Suurbritanniast, Saksamaalt, Luksemburgist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, ja Šotimaalt. Lisaks FinanceEstoniale liitusid sel nädalal ümarlauaga veel üks Itaalia (Italian Banking, Insurance and Finance Federation) ja Soome (Federation of Finnish Financial Services) finantsorganisatsioon.FinanceEstonia on 2011. aastal loodud finantssektori esindusorganisatsioon, mille eesmärk on luua arenguvõimalusi liikmetele ja toetada majandusarengut läbi valdkonna rahvusvahelistumise, innovatsiooni ja kapitali kättesaadavuse parandamise. FinanceEstonia koondab 62 liiget.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700