11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töövõimetoetuse eelnõu sai parandusettepanekud

Esmaspäevaks, 11. augustiks esitasid Riigikogu sotsiaalkomisjonile oma muudatusettepanekud erakonnad ja huvirühmad, kes on soovinud töövõimetoetuse seaduse ettevalmistamisel kaasa rääkida.

“Oma parandusettepanekud eelnõusse esitasid ka valitsuserakonnad ja need ettepanekud põhinevad suuresti just huvigruppide välja toodud tähelepanekutel. On oluline erivajadustega inimeste organisatsioonide seisukohti arvestada, näiteks on kindlasti vajalik sissetuleku piiri tõstmine keskmise palgani, millest enam teenivatel osalise töövõimega inimestel hakatakse makstavat toetust vähendama,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof. Ta lisas, et avalikul sektoril tuleb osalise töövõimega inimeste töölevõtmisel eeskuju näidata ja seetõttu saab lähiaastatel avalikus sektoris tööd 1000 osalise töövõimega inimest.

Lisaks sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna ühistele muudatusettepanekutele esitasid oma parandusettepanekud ka Riigikogu Keskerakonna fraktsioon ning kaksteist asjaomast organisatsiooni.“Selja taga on töine suvi ning sotsiaalkomisjon on töötajate esindusorganisatsioonide, kodade ja liitude ning tööandjatega töövõimereformi teemal kohtunud kaheksal korral, ees ootab veel mitmeid arutelusid. On selge, et töövõimereformi jõustumise tähtaega lükatakse edasi ja reform saab jõustuda alles 2016. aastast,” lisas Heljo Pikhof.24. ja 25. augustil toimuvad sotsiaalkomisjoni järgmised istungid, kus muudatusettepanekud läbi arutatakse.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700