29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus aasta parim finantsjuht

Finantskonverentsil Big4 valiti viie nominendi seast aasta finantsjuhiks Viru Keemia Grupi finantsjuht Ahti Puur.

Puuri esitas kandidaadiks audiitorbüroo KPMG ja tema puhul toodi välja olulist rolli investeeringute läbiviimisel ja finantseerimise leidmisel ettevõttes, mis rakendab kogu oma finantsvõimekust kasvamiseks.

Lisaks Puurile olid nominentide hulgas Ekspress Grupi finantsjuht Pirje Raidma, Tallink Grupi finantsjuht Janek Stalmeister, Tallinna Vee finantsjuht Riina Käi ja Merko Ehituse finantsjuht Signe Kukin. Viis nominenti valiti välja 20 kandidaadi seast.

Raidma puhul mängis rolli see, et ta on edukalt parandanud börsifirma kuluefektiivsust ning olnud hea tasakaalustaja tegevjuhtkonna lennukatele äriplaanidele.

Kukinit tõsteti esile, sest ta on tõstnud Merko kontserni aruandluse kvaliteeti, korrastanud kontserni struktuuri ning muutnud tõhusamaks sisekontrolli.

Käi puhul peeti oluliseks asjaolu, et ta on ettevõtte uue finantsjuhina algatanud mitmeid finantskontrolli tugevdavaid ja läbipaistvust suurendavad projekte ning oskuslikult vaielnud konkurentsiametiga.

Aasta finantsjuhti valisid nelja suurema audiitorbüroo juhid Andris Jegers KPMGst, Ivar Kiigemägi Ernst & Youngist, Ago Vilu PwCst ja Veiko Hintsov Deloitte'ist ning Äripäeva finantsjuht Toomas Truuverk.

Mullu sai aasta finantsjuhiks Maigi Pärnik-Pernik Baltikast ning tunamullu Margus Kaasik Eesti Energiast.

28.-29. mai toimub Äripäeva ja audiitorbüroode Ernst&Young, PwC, KPMG, Deloitte korraldatud finantsjuhtide konverents BIG4. Konverentsil astuvad üles audiitorbüroode juhid ja prominentsed finantsvaldkonna eksperdid. Big4 2014 otsib võimalusi Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks ja näeb finantsjuhti kui strateegi, kelle otsustest sõltub tema ettevõtte tulevik.

Autor: Tuuli Seinberg, Kadri Põlendik

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700