19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft: iga viies Eesti arvuti muutub aprillis turvariskiks

8. aprillil lõpetab Microsoft tehnilise toe pakkumise viiendikus Eesti arvuteis kasutavale operatsioonisüsteemile Windows XP, misjärel muutuvad neid kasutavad arvutid ettevõtte teatel turvariskiks.

Arvuti kaitsmiseks võimalike viiruste ja pahavara eest soovitab tarkvarahiid pressiteates järgneva kolme nädala jooksul välja vahetada aeguv operatsioonisüsteem või kaaluda uue arvuti ostmist. Koos Windows XPga lõpetatakse tehnilise toe pakkumine ka Office 2003 kasutajaile.

Microsofti tehnilise toe lõppedes ei saa XP kasutajad enam turvauuendusi ning viirusetõrjeprogrammid ei suuda arvutit täielikult kaitsta. "Arvuti töötab küll edasi, kuid võib olla internetti ühendatuna viiruste suhtes haavatav. Parim soovitus on minna üle uusimale operatsioonisüsteemile," selgitas Microsofti Baltimaade tootejuht Andres Sirel.

Paljud ettevõtted, kes toodavad Windowsile tark- ja riistvara, lõpetavad ajapikku samuti Windows XP operatsioonisüsteemi kasutavatele toodetele oma toe pakkumise.

Turvalisuse ja hetkel saadaoleva kõige pikaajalisema ametliku toe saamiseks tasub senine Windows XP ja Office 2003 asendada Windows 8.1 ja Office 2013 või pilvepõhise Office 365 tellimusega, kinnitas Microsoft.

Windows Update saatis kõigile Windows XPga arvutitele toe lõppemise kohta 8. märtsil teate ning kordab seda edaspidi kord kuus. Eraldi avanev aken kutsub üles tutvuma teabega toe lõppemise kohta.

Operatsioonisüsteem Windows XP lasti välja 25. oktoobril 2001 ning hinnanguliselt töötab sellega siiani veel iga viies Eesti arvutikasutaja. Vastavalt tootetoe elutsükli põhimõttele saavad Microsofti uued tooted, sealhulgas Windows ja Office, vähemalt kümneaastase toe – viis aastat põhi- ja viis laiendatud tuge.

 LOE LISAKS!

Autor: Indrek Kald, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700