16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Milli juht: kahtlustatakse ühte töötajat

Maksuameti ja prokuratuuri poolt läbi otsitud Tartu Milli juht ja üks omanikest Uuno Lausing ütles, et ettevõttest viidi kaasa dokumente ning et ühte ettevõtte töötajat kahtlustatakse maksukuriteos.

Järgneb intervjuu Lausinguga.

Tuli teile tänane läbiotsimine üllatusena?

Jah, kindlasti oli see suur üllatus. Meie ettevõtte töölist kahtlustatakse maksukuriteos ja tema ei ole juhtkonnast ega omanikega seotud.

Nii et see öeldi välja, et uurimine puudutab ühte inimest, kes töötab teie juures?

Jah, jah.

Kuidas seda selgitati?

Seal olid sellised paberid, et ma ei tohigi midagi sellist vist rääkida. Te vist ise peaksite küsima prokuratuurist. Ja ausalt öeldes ma ei tea ka, kas see on üldse tõsine asi või ei ole. Ma ei oska sedagi öelda.

Kas see, et konkreetse töötaja vastu huvi tunti, oli Teie mulje, või oli uurijate sõnum selline?

See on ju kirjas kuskil. See on mingis põhjuses kirjas, miks tuldi. Ma loodan, et ta pole selle asjaga seotud. Eks hiljem kuuleb.

Aga Teile jäi mulje, et probleem pole mitte ettevõtte, vaid ühe töötaja tegevuses?

Kindlasti ei ole see kuidagi seotud ettevõtte mingi vale tegevusega.

Teie teadmisel pole midagi valesti tehtud Tartu Milli maksude deklareerimisel?

Ei ole küll, ma arvan nii.

Samas prokuratuuri kommentaar on, et kontrollitakse, kas Tartu Milli maksudeklaratsioonides kajastatud andmed vastavad tõele või mitte.

Nii ma lugesin ise ka, jah. Ega ma ei oska ka rohkem… Vaadates läbiotsimise käiku tundus, et ikka kindel huvi oli millegi vastu. Ma ausalt öeldes seda küll ei usu, et me midagi valesti oleks esitanud või sinnapoole see…

Kas see konkreetne inimene tegeles raamatupidamise või maksudeklaratsioonide esitamisega?

Ei.

Töötab see inimene teil edasi?

Ma ei tea, kas ta on süüdi või mitte. Ma ei oska midagi praegu otseselt teha. Töö meil kuidagi sellest häiritud ei saa, töö läheb edasi.

Mida ettevõttest kaasa viidi?

Dokumente.

Tekib küsimus, miks Tartu Mill läbi otsiti ühe töötaja pärast, kes ei osale ettevõtte juhtimises?

Nojah, kuna tema asjad olid siin. Ja firma dokumente ka võeti. Ma rääkisin Teile sellest, mis ma tean. Kui Te ise püüate selle kuidagi teistmoodi pöörata, siis muidugi saab seda teha. Aga ma rääkisin küllaltki siiralt nagu lugu oli.

Ma tean, et meie mingi pettusega siin seotud pole. Seda ma tean. Aga mis seal täpselt on ja kui palju keegi… Ma ei saa ka oma inimest süüdistada praegu.

Pikemalt saab lugeda tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Juuli Laanemets, Piret Reiljan

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700