Autor: Juuli Laanemets • 13. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pajula: Poola valitsus rikkus kokkulepet oma kodanikega

Majandusanalüütik Hardo Pajula ütles, et Poola valitsuse osus kanda pool II pensionisamba raha riiklikku pensionikassasse ZUS on ilmne kokkuleppe rikkumine Poola kodanikega.

Eelmisel nädalal teatas Poola peaminister Donald Tusk valitsuse otsusest, millega kohustatakse II samba pensionifonde kandma pool aastate jooksul kogutud raha riiklikku pensionikassasse ZUS ehk teisisõnu riigieelarvesse. Selle liigutusega laekub Poola riigikassasse 37 miljardit eurot.

Hardo Pajula ütles uudist kommenteerides, et muidugi on Poola valitsus rikkunud kokkulepet oma kodanikega. „Aga seda on teinud kõikide riikide valitsused kõikidel aegadel ja kes usub, et nüüd on kätte jõudnud ajastu, kus nad seda enam ei tee, see usub kõike,“ lisas Pajula.

Pajula arvates oleks kohasem kommentaar Koguja-nimeliselt arvamusliidrilt, kes üle kahe tuhande aasta tagasi kirjutas: “Kui sa näed, et maal rõhutakse vaest ja et õiglus kistakse käest, siis ära selle üle imesta.”

„Kui mul sellele midagi lisada on, siis seda, et eelolevate aastakümnete vältel hakkab üha suurem hulk inimesi tundma ennast üsna vaesena,“ ütles Pajula.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700