Autor: Juuli Laanemets • 11. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti börsil lisandus neli fondi

Alates tänasest saab NASDAQ OMX Balti fondinimekirjas kaubelda nelja Finasta Asset Management’i juhitava investeerimisfondiga.

Fondinimekirjas noteeritud fondid on Finasta New Europe TOP20 Subfund, Finasta Russia TOP20 Subfund, Finasta Emerging Europe Bond Subfund ja Finasta Baltic Fund.

„Meil on hea meel, et Finasta on otsustanud pakkuda investoritele võimaluse osta ja müüa investeerimisfondide osakuid börsi vahendusel. Samuti on rõõm näha, et pakutavate finantsinstrumentide valik Balti börsidel suureneb,“ ütles NASDAQ OMX Balti börsiteenuste juht Daiga Auzina-Melalksne. „Likviidsuse lisamiseks on Finasta noteeritud fondidele ka turutegijaks.“

Auzina-Melalksne sõnul on noteerimisaktiivsus Balti börsidel viimasel ajal suurenenud, mis peegeldab nii Euroopa kui ka muu maailma kapitaliturgudel valitsevat trendi.

„Usume, et otsus noteerida fondiosakud Balti turul suurendab meie fondide atraktiivsust investorite jaoks, kuna börsi vahendusel fondiosakute ostmisel ei pea investorid maksma osakute märkimistasu. Fondide noteerimisega börsil avame me Balti investoritele uue võimaluse investeerimaks Venemaa ja Euroopa arenevate riikide aktsia- ja võlakirjaturgudele,“ ütles Finasta Asset Management’i tegevjuhi asetäitja Tomas Krakauskas.

11. septembri seisuga saab Balti turul kaubelda 12 investeerimisfondi osakutega. Balti reguleeritud väärtpaberiturul saab kaubelda 79 ettevõtte aktsiatega ning alternatiivturul First North 3 ettevõtte aktsiatega. Balti võlakirjanimekirjas on noteeritud kokku 44 riigivõlakirja, 26 korporatiivvõlakirja ja 5 struktureeritud võlakirja.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700