Juuli Laanemets • 6. september 2013
Jaga lugu:

Märten Ross sai üheks rahandusministeeriumi asekantsleriks

Rahandusministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri kohale välja kuulutatud avaliku konkursi võitis Märten Ross. Varem Eesti ja Soome keskpankades töötanud Ross asub tööle 7. oktoobrist 2013.

„Rahandusministeeriumi asekantsleri töö seondub erialaselt minu senise ametialase ettevalmistuse ja töökogemusega, mis loovad hea pinnase panustamaks nii finantspoliitika väljaarendamisse kui ka rahvusvahelise koostöö edendamisse,“ ütles Ross.

Finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri haldusalas on rahandusministeeriumis Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakond, avalike suhete osakond, kindlustuspoliitika osakond, finantsturgude poliitika osakond ning ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakond.

Rahandusministeeriumi asekantsleri kohale asumiseni töötab Ross Soome Panga rahapoliitika ja majandusuuringute osakonna nõunikuna  rahapoliitika väljatöötamise ning euroala majandusolukorra ja –poliitika seire valdkonnas. Soome Pangas alustas ta tööd 2011. aastal. Samal aastal nõustas ta Eesti peaministrit analüüsides 2007-2009 kriisikogemust.

Aastatel 1992-2011 töötas Ross Eesti Pangas, kus oli asepresidendi ametikohal ajavahemikus 2000-2011. Ross töötas 1992-2000 keskpangapoliitika osakonnas, alates 1998 juhataja kohusetäitjana ja juhatajana.

Märten Ross on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli tootmise ökonoomika  ja juhtimise erialal ja sai sotsiaalteaduste magistrikraadi Stockholmi Ülikoolist.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt