Juuli Laanemets • 28. august 2013
Jaga lugu:

Peredele õigusnõustamine nüüd tasuta ka Viljandis

Eesti Advokatuuri ja MTÜ Lastekaitse Liit heategevuslik nõustamisprojekt „Hea nõu lastega peredele“ laienes Viljandisse, kus pereõiguse vallas nõustavad abivajajaid Sikuti Advokaadibüroo advokaadid Maili Kalmus ja Katrin Tamre. Seni toimusid nõustamised Tallinnas ja Skype’i teel Hiiumaal, teatas advokatuur.

Viljandis toimub esimene nõustamine 4. septembril. Skype’i teel saab Hiiumaal järgmisel korral abi 25. septembril. Tänavu on heategevusliku projekti „Hea nõu lastega peredele“ raames Tallinnas ja Hiiumaal nõustatud kokku 82 abivajajat. Kokku on advokaadid alates 2010. aastast abistanud pereõiguse vallas pro bono üle 500 inimese.

Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg ütles, et nõustamise käivitumine Viljandis lähtub ühelt poolt kohalike advokaatide valmisolekust projektis kaasa lüüa ning teisalt nõudlusest. „Tallinna ja Hiiumaa kogemuse põhjal on perede õigusnõustamise põhilised teemad seotud laste õiguste, hooldusõiguse, elatise ja suhtluskorraga. Samuti soovitakse nõu õiguste ja kohustuste kohta erinevates peremudelites, nõustamist vajavad  lapse ja lasteaia vahelised suhted ning vanavanemate suhtlemine lapselastega,“ selgitas Voltenberg

"MTÜ Lastekaitse Liidu jaoks on taoline koostöövorm väga vajalik. Sotsiaalselt vastutustundliku organisatsioonina on advokatuur eeskujuks ka teistele,“ rõhutas MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamm.

Iga 45-minutilise nõustamise raames tutvustatakse ka riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi ning vajadusel abistab advokaat asjakohaste abitaotluste vormistamisel.

Kogu projektiga on hetkel seotud 19 advokaati: Ene Ahas, Maire Arm, Veronika Aunpu, Tiina Mare Hiob, Helen Hääl,  Maili Kalmus, Helina Luksepp, Ene Mõtte, Eeva Mägi, Maria Mägi, Katrin Orav (Kahn), Senny Pello, Maria Peterson, Kairi Pobbul, Piret Simm, Eva Tibar-Šuvalov, Katrin Tamre, Helen-Lumelille Tomberg, Kairi Tuulmägi. Hiiumaa nõustamisega tegelevad neist Ahas, Luksepp, Orav ja Tomberg ning Viljandis Kalmus ja Tamre.

Nõustamise kohad ja kontaktandmed:Nõustamispäevad toimuvad Tallinnas kolmapäeviti kell 15-18 Lastekaitse Liidus Tallinnas, aadressil Endla 6-18, eelregistreerimisega telefonil 631 1128. või telefonil  5306 4991 või telefonil 524 5029.

Viljandis toimuvad nõustamised kaks korda kuus kolmapäeviti kell 14-17 Päikesekillu perekeskuse ruumides Posti tn 24. Nõustamisele tuleb eelnevalt registreerida kas e-posti aadressil paikesekild@gmail.com

Hiiumaal saab üks kord kuus kolmapäeviti kell 15-18 Skype’i teel tasuta nõustamist Kärdlas asuvas Hiiumaa Teavitamis- ja Nõustamiskeskuses (HUPS) aadressil Uus tn 2b. Nõustamisele registreerumine toimub Hiiumaa Lastekaitse Ühingu eestvedamisel aadressil lastekaitse.oigusabi@hiiumaa.ee

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt