Juuli Laanemets • 22. august 2013
Jaga lugu:

Vanemahüvitise maksmise kord muutub

Valitsuse istungil, 22. augustil tuli arutlusele vanemahüvitise seaduse muutmise seaduse eelnõu. Sellega tahetakse lahendada vanemahüvitise ümberarvutamisel tekkinud probleeme, kui hüvitise saaja saab samaaegselt töist tulu.

Sotsiaalministeeriumi algatatud seadusemuudatusega tahetakse soodustada  töötamist vanemahüvitise saamise ajal ning tagada vanemahüvitise saajatele töötamise korral alati suurem kogusissetulek, ehk vanemahüvitis ja tulu kokku. Muudatused tagavad, et vanemahüvitise saajal säilib alati vähemalt hüvitise määra suurune vanemahüvitis.

Kehtiva regulatsiooni kohaselt vanemahüvitist ei maksta, kui vanem teenib hüvitisega samaaegselt üle viiekordset hüvitise määra ehk rohkem kui 1450 eurot kuus. Uus korraldus kaotab selle piiri ära. Kehtima jääb põhimõte, et vanemahüvitist ei vähendata, kui tulu saadakse hüvitise määra ulatuses.

Võrreldes kehtiva seadusega suurenevad riigieelarve kulud vanemahüvitisele hinnanguliselt 294 000 euro võrra aastas. Seadus jõustub 2014. aasta 1. jaanuaril.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt