Autor: Juuli Laanemets • 12. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim töötuid Valga- ja Ida-Virumaal

Juulikuus jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 34 767 inimest ehk 5,3% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Juulis registreeris end töötukassas 5 480 uut töötut. Juulikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 003 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,8%) ja Ida-Virumaal (9,3%) ning madalaim Viljandimaal (3,5%) ja Jõgevamaal (3,7%).

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on käesoleval aastal kõige kiiremini registreeritud töötus langenud kõige kõrgema töötuse määraga maakondades, ehk siis Valgamaal ja Ida-Virumaal, samuti on registreeritud töötute arv kiiresti vähenenud ka Pärnumaal.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (18%) ja lihttöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Töötukassa maksis juulis töötuskindlustushüvitist 10 350 inimesele ehk 26% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 363 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,2 miljoni euro. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai juulis 8 166 inimest ehk 21% kuu jooksul arvel olnud töötutest.Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juulis 671 inimesele. Keskmine juulis määratud hüvitis oli 1 618 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,1 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juulis 50 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 532 eurot ning hüvitisteks maksti juulis üle 106 tuhande euro.

Juulis lisandus võrreldes juuniga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4580 uut tööpakkumist, millest 62,34% sisestati töötukassa iseteenindusportaali (http://iseteenindus.tootukassa.ee ) kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 8250. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (25%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (22%) ning lihttöölistele (17%) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales juulis 2 836 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 893 inimest. Tööpraktikal osales 793, tööharjutusel 572 ning tööklubis 183 inimest. Karjäärinõustamise teenust osutati 1 219 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 72 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 101 uut töökohta. Palgatoetusega oli juulis töötamas 1 677 inimest. Lisaks osales veel 1 640 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700