Autor: Juuli Laanemets • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käo: edukal ettevõttel on paindlik kulueelarve

Tööandjate keskliidu volikogu juht Jüri Käo ütles finantskonverentsil BIG4 esinedes, et tähtis on mitte jääda kinni eelarvesse. Oluline on jälgida, et ei jääks tegemata ettevõtte müüki kasvatavaid tegevusi.

Käo tõi oma esinemises välja, et Eesti ettevõtted, kes on üle elanud kriisi, on praegu olulisemalt efektiivsemad. Hästi toimiva ettevõtte eeldusena tõi Käo välja 4 punkti.

1) Selge ettevõtte juhtumisstruktuur;2)Süsteemne juhtimine;3)Meeskonnatöö ja kindel motivatsiooni süsteem;4)Paindlik kulueelarve.

„Eelarve ei ole eesmärk eraldi, vaid vahend ettevõtte paindlikuks juhtimiseks. Ära ei saa unustada, et esimesel kohal  on äriettevõtte.  Kui on tegevused, mis müüki kasvatavad, siis tuleb leida need rahad, mitte jääda kinni eelarvesse“, lisas Käo. „Vahel on vaja teha väike investeering aga jääb tegemata, sest pole sellesse kvartalisse planeeritud.“

Eelarvet  järgides on paindlikkus väga oluline, Käo arvates peavad ettevõtte äriplaani tegema ettevõtte juhid, „Finantsjuht pole äriplaani tegija, pigem ta võiks oponeerida ja otsida nõrku kohti äriplaanis.“

Juhtimisarvestuse teema on kõike olulisem, mida juhid vajavad, usub Käo.  Need on andmed, mis on olulised ettevõtete juhtidele ja aitavad otsustamisel kaasa.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700